• Tina Brands

Voorkom een ijzertekort!


Daarnaast helpt ijzer bij het aanmaken van afweerstoffen en vervoert het zuurstof vanuit de longen naar de rest van het lichaam. Een verminderde opname van ijzer kan dus tot verschillende ziektes leiden, waaronder bloedarmoede.

Voorkom bloedarmoede

Een ijzertekort kan al effect hebben op de ontwikkeling van een kind nog vóórdat dit zich uit als bloedarmoede. Hierdoor wordt vaak pas laat ontdekt dat er sprake is van een tekort aan ijzer.

Een tekort aan ijzer kan verschillende oorzaken hebben, maar één van de belangrijkste is toch wel dat je kind te weinig ijzer via de voeding binnenkrijgt. Om een tekort aan ijzer bij je kind te voorkomen dien je dus voldoende ijzerrijk voedsel aan te bieden.

IJzerrijke voedingsmiddelen

Hieronder staan een aantal ijzerrijke voedingsmiddelen:

  1. Volkoren brood, volkoren pasta, zilvervliesrijst

  2. Vlees (met name rund- en lamsvlees)

  3. Vis (met name kabeljauw, haring en sardientjes)

  4. Eieren

  5. Groente (met name spinazie, andijvie, broccoli, courgette, sperziebonen en doperwten)

  6. Aardappelen en peulvruchten (met name bruine en witte bonen, linzen en sojabonen)

  7. Appelstroop

  8. Noten

  9. Gedroogd fruit (met name abrikozen en vijgen)

Wanneer je je kind dagelijks aan aantal voedingsmiddelen uit bovenstaande lijst laat eten, heb jij er in ieder geval alles aan gedaan om een ijzertekort te voorkomen! 🙂

Tip!

Vitamine C bevordert de opname van ijzer. Laat je kind dus af en toe een lekkere en gezonde smoothie drinken vóórdat je hem een broodje appelstroop aanbiedt! Let er wel op dat hij niet teveel tijdens of na het eten drinkt. Het eten wordt dan letterlijk weggespoeld waardoor de voedingsstoffen niet meer voldoende kunnen worden opgenomen door het lichaam.

Picture credits

#motorischeontwikkeling #ijzertekort #moe #voedingsstoffen #broccoli #vermoeidheid #ijzer #hersenontwikkeling #voedingsstof #bloedarmoede

0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

©2020 door Tina deelt. Met trots gemaakt met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now