• Tina Brands

Review: Verse maaltijden van SPRUIT

Afgelopen maand mocht ik een maaltijdbox van SPRUIT testen. In deze blogpost vertel ik jullie meer over wat SPRUIT precies is en laat ik jullie weten wat Fygo en ik ervan vonden!

Wat is SPRUIT?

SPRUIT levert maaltijdboxen met daarin verse maaltijden voor kinderen vanaf 4 maanden oud.

De maaltijden van SPRUIT bevatten nooit kunstmatige ingrediënten en toegevoegde suikers en zout. Daarnaast wordt er rekening gehouden met de meest voorkomende allergieën.  De maaltijden bevatten bijvoorbeeld nóóit  sojabonen, koemelk, eieren, lupine of schaaldieren.

Toen ik voor het eerst las over SPRUIT was ik meteen enthousiast over dit concept. Tegenwoordig grijpen ouders toch steeds sneller naar een potje in plaats van zelf te koken voor hun kroost. Zonde, want verse maaltijden zijn zoveel gezonder én lekkerder! Voor wie echt geen tijd of zin heeft om iedere dag voor het hele gezin te koken is SPRUIT een heel goed alternatief!

Op de website van SPRUIT vind je meer informatie over hoe het precies werkt en je kunt eventueel meteen een bestelling plaatsen voor de volgende maand.

Onze ervaring met SPRUIT

Ondanks dat ik deze maaltijdbox heb gekregen en er dus niet voor heb betaald, leverden ze een uitstekende service! Van te voren kun je een dag aangeven dat de maaltijdbox geleverd kan worden. Aangezien de maaltijden direct in de vriezer moeten, is het belangrijk dat je thuis bent of dat iemand anders de maaltijden aan kan nemen en in de vriezer kan bewaren. Helaas lukte het de bezorger bij ons niet om de box op de afgesproken tijd te leveren. We werden netjes gebeld met de vraag of het een probleem was dat hij iets later zouden komen. Vervolgens stond de bezorger keurig op het aangegeven tijdstip voor de deur met een mooie doos vol lekkere hapjes!

Direct na de levering heb ik 1 bakje in de koelkast gezet voor de volgende dag en de rest een plekje gegeven in de vriezer. Aangezien het kleine bakjes zijn, kun je ze makkelijk overal tussen stoppen als je vriezer wat voller zit. Ook handig; bij de maaltijden zit een kleine menukaart zodat je precies kunt zien wat er allemaal in zit, wat het gewicht is van de maaltijd en wat de eventuele allergenen zijn.

De volgende dag mocht Fygo het eerste bakje testen (varkensworst met bruine bonen, paprika en basilicum). Dit was een groot succes. Hij at het met smaak op en vroeg zelfs om meer.

De dagen erna ging het iets minder van harte, maar dankzij onze vliegtuiglepel gingen alle bordjes netjes leeg. Het geeft je als ouder een fijn gevoel dat je kind door deze maaltijden voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en gevarieerd genoeg eet.

Conclusie

SPRUIT is een ontzettend goed concept, wel vind ik de maaltijdboxen wat prijzig en zou het daarom zelf niet snel bestellen. Daarnaast kook ik al meestal vers voor Fygo en gebruik ik zo min mogelijk pakjes en zakjes. Ik zou het zeker mensen aanraden die zelf weinig tijd hebben om voor het hele gezin te koken en iets meer te besteden hebben. De service is uitstekend, de doos waarin het wordt geleverd ziet er netjes uit, de maaltijden zelf zijn een feestje om naar te kijken en het ruikt ook nog eens heerlijk. Fygo vond helaas niet alles even lekker, maar smaken verschillen en mijn eigen gemaakte gerechten worden ook niet altijd gewaardeerd ;). Kortom, heb je weinig tijd of zijn je kook-kwalititeiten niet om over naar huis te schrijven maar heb je er financieel gezien wel wat voor over dat je kinderen vers, gezond en lekker eten, probeer dan eens een maaltijdbox van SPRUIT!

#eetspruit #review #testen #eten #kantenklaar #babyvoeding #maaltijdbox #spruit

0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

©2020 door Tina deelt. Met trots gemaakt met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now