• Tina Brands

Review: Pickwick One Two Tea

Veel kinderen houden van zoete drankjes, maar deze bevatten vaak veel suiker. Ik ben blij dat ze bij Fygo op de kinderopvang de limonade en vruchtensappen inmiddels (voor een groot deel) hebben vervangen door thee en water met fruit. Gelukkig drinkt Fygo thuis alleen maar water en één keer per dag een kopje thee.

Ik was dan ook blij verrast toen ik zag dat Pickwick een nieuwe (kinder-)thee in het assortiment heeft; Pickwick One Two Tea! Een thee speciaal gemaakt voor kinderen met de (zoete) smaak van fruit, zonder suiker! De ‘kids tea’ is er in drie verschillende smaken: banaan (Banana), perzik (Peach) en appel (Apple). Ik kreeg alle drie de doosjes thuisgestuurd om te testen en hieronder vertel ik je wat wij er van vinden!

Verpakking

De doosjes zien er vrolijk uit. Het is overduidelijk welke smaak de thee zou moeten hebben door een afbeelding van een gezellige banaan, appel of perzik én er staat op ieder doosje een leuk spelletje. Leuk gedaan! Fygo is nog wat te jong voor deze spelletjes, maar ik weet haast wel zeker dat iets oudere kinderen hier enthousiast van zullen worden.

Ingrediënten

De ingrediënten vallen me een heel klein beetje tegen. Stiekem had ik gehoopt dat het puur thee met stukjes fruit zou zijn, maar wellicht is dat wat naïef :).

Wat me als eerste opvalt, is dat zowel de perzik als de appel thee zoethout bevat. Zoethout staat er om bekend dat het de bloeddruk kan verhogen waardoor mensen met een hoge bloeddruk overmatig gebruik dienen te vermijden. Ook op kinderen kan zoethout een nadelig effect hebben en er wordt dan ook geadviseerd om kinderen niet meer dan twee koppen van deze thee per dag te laten drinken. Dit staat netjes op de verpakking vermeld, maar toch vind ik het erg jammer dat kinderen deze thee dus alsnog niet onbeperkt kunnen drinken. Bij de bananenthee kan dat gelukkig wel!

Daarnaast is opvallend dat Pickwick One Two Tea Peach slechts 2% perzikstukjes bevat en Pickwick One Two Tea Banana slechts 2% stukjes banaan. Pickwick One Two Tea Apple bevat wel 25% appel.

Verder staat ‘aroma’s’ nog in het lijstje. Op de verpakking staat dat de thee 100% natuurlijk is dus we gaan er maar vanuit dat de aroma’s dat ook zijn! De rest van de ingrediënten bestaat voornamelijk uit diverse kruiden.

Alle drie de smaken zijn cafeïnevrij!

Smaak

Als je het doosje met de bananenthee opent komt je een enorme venkelgeur tegemoet. Nou is venkel niet echt een favoriet bij mij en Fygo dus ik ben erg benieuwd naar de smaak. De Pickwick One Two Tea Banana is dan ook de eerste thee die we proeven en die valt niks tegen! Als de thee is gezet, overheerst inderdaad de zoete geur van banaan. En ook de smaak is lekker zoet. Fygo drinkt zijn glas in ieder geval in 1x leeg!

Pickwick One Two Tea Apple doet me denken aan Turkse appelthee! Volgens Pickwick zou het moeten smaken naar appeltaart, dat vind ik persoonlijk dan weer niet, maar hij is wel erg lekker! En ook Fygo vindt deze thee lekker!

Als laatste proeven we de Pickwick One Two Tea Peach. Wanneer ik het zakje uit de verpakking haal, ruikt deze wat muf, maar zodra de thee is gezet komt de heerlijke perzikgeur vrij. Bij het proeven valt me op dat ik de perziksmaak wat matig vind en dat de kamille smaak overheerst. Persoonlijk vind ik dat wel lekker, maar ik twijfel of dit nou echt wat voor kinderen is. Fygo lijkt dit ook de minst lekkere thee te vinden,  na twee slokjes wijst hij naar de appelthee en laat de perzikthee vervolgens staan.

Conclusie

De Pickwick One Two Tea is een uitstekend alternatief voor zoete drankjes vol suiker! De verpakking is aantrekkelijk voor kinderen en ook de smaak wordt gewaardeerd. Ik vind het jammer dat je de Apple en de Peach thee niet onbeperkt kunt (laten) drinken aangezien die thee zoethout bevat, maar gelukkig kan dat met de Banana thee wel. Fygo’s favoriet is toch wel de Pickwick One Two Tea Apple. Het doosje met de Pickwick One Two Tea Peach drink ik lekker zelf op! Smaken verschillen, dus ik ben heel benieuwd naar wat jullie kinderen van de thee vinden!

Verkooppunten

Volgens Pickwick is Pickwick One Two Tea verkrijgbaar bij Boni, Coop. Emté, Hoogvliet, Jan Linders, MCD, Poiesz en Nettorama. Ik heb de Peach en Banana variant echter ook al bij ons in de Albert Heijn gezien, dus hopelijk staat de thee binnenkort bij nog meer winkels in het schap. Houd voor meer One Two Tea nieuws de Pickwick Facebookpagina in de gaten en kijk voor meer informatie over de thee op hun website.

Winactie

Wil jij, samen met je kind(eren), de drie varianten van Pickwick One Two Tea gratis proeven? Doe dan mee met de winactie op Instagram! Heb je geen Instagram account maar wil je toch kans maken? Laat dan in de reacties hieronder weten waarom jij deze thee wilt uitproberen! De winnaar wordt in week 24 bekend gemaakt!

#review #proeven #perzik #testen #onetwotea #banaan #appel #Pickwick #kinderthee #thee #gesponsord #winactie #kidstea

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

©2020 door Tina deelt. Met trots gemaakt met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now