• Tina Brands

Minimalisme-spel

In de maand juni deed ik mee met het minimalisme-spel (minimalism game). Ik heb een tijd getwijfeld of ik het wel zou kunnen, maar een paar dagen vóór 1 juni besloot ik de uitdaging aan te gaan! In deze blogpost leg ik je uit wat het spel precies inhoudt en of ik het heb gehaald!

Doel

Het doel van het spel is ‘ontspullen’. Door (véél) spullen weg te doen maak je zowel in je hoofd als in huis letterlijk ruimte voor nieuwe dingen. Tijdens het spel ontdekte ik hoeveel troep ik eigenlijk had en hoe fijn ik het vond om dat allemaal weg te doen. Het zorgde er echt voor dat het gevoel van chaos plaats maakte voor een gevoel van rust.

Spelregels

De bedoeling is dat je 30 dagen lang iedere dag 1 ding meer weg doet dan de dag ervoor. Het makkelijkst is dus om op de 1e van een nieuwe maand te beginnen, zodat je niet in de war kunt raken met hoeveel dingen je op welke dag weg moet doen. Ik begon op 1 juni, dus deed op 1 juni 1 ding weg. Op 2 juni deed ik 2 dingen weg, op 10 juni 10 dingen en uiteindelijk op 30 juni 30 dingen. In totaal doe je dus in 1 maand tijd 465 dingen weg!

Waar gaan de spullen heen?

Je mag zelf bepalen of je de spullen echt weggooit, of dat je ze bijvoorbeeld verkoopt of weggeeft. Het grootste deel heb ik naar de kringloop gebracht. Kleding heb ik allemaal weggegeven aan een vriendin en de dingen die écht geen volgend leven meer aankonden heb ik weggegooid of naar het grofvuil gebracht.

Foto’s

Veel mensen vinden het moeilijk om afstand te doen van bepaalde spullen. Wat mij heel erg heeft geholpen is er foto’s van te maken. Deze staan nu veilig ‘in de cloud’ en als ik toch heimwee krijg naar mijn eerste eigen koffer of de skates waar ik uuuurenlang plezier van heb gehad, dan kan ik er toch nog even naar kijken :).

Mijn ervaring

Uiteraard deed ik altijd al, zoals waarschijnlijk de meeste mensen, één keer in de zoveel tijd een doos of vuilniszak met spullen weg. Maar doordat je er nu iedere dag mee bezig bent en in een soort ‘flow’ raakt, ga je steeds verder zoeken waar nog meer spullen liggen die je nooit meer gebruikt en ontdek dat je dat een mens écht heel veel zooi kan hebben. Ik wist het niet hoor, ik dacht echt dat ik bij dag 10 af zou haken. Ik vond het in het begin dus ook een enorme uitdaging, maar ik kan je zeggen dat ik echt met gemak dag 30 heb gehaald! Sterker nog, voor mijn gevoel was ik nog helemaal niet klaar!

Mentaal was ik er overigens wél klaar mee. Je moet toch iedere dag de tijd nemen (of met terugwerkende kracht of vooruit werken) om al die spullen bij elkaar te zoeken én er een foto van te maken. Na 30 dagen was ik dat wel zat.

Maar bij deze het resultaat, mijn 30 dagen aan minimaliseren:

Conclusie

Het is een heerlijk gevoel om spullen weg te doen waarvan je toch al niet meer wist dat je ze had! Heel cliché; een opgeruimd huis zorgt echt voor een opgeruimd hoofd! Het kostte me, tegen alle verwachtingen in, totaal geen moeite en ik sluit dan ook niet uit dat ik over een tijdje start met ronde 2!

Meer informatie en ervaringen

Heb jij nu ook zin gekregen om te starten met onstpullen en wil je meer weten over dit onderwerp en/of dit spel? Zie dan ook onderstaande links. Veel succes!

  1. EditieNL – Een maand lang dagelijks spullen wegdoen: daar word je gelukkiger van!

  2. Het grote groene geluk – Groene challenge

  3. Bedrock – Daag je vrienden uit voor het minimalisme spel

  4. RTL Z – Maakt ontspullen gelukkig?

#challenge #minimalismgame #ontspullen #lessismore #minimaliseren #juni #minsgame #minimalismespel

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

©2020 door Tina deelt. Met trots gemaakt met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now