• Tina Brands

Kabouterpad

Bijgewerkt: 13 jun 2020

De herfstvakantie is helaas in het hele land alweer voorbij, maar dat betekent niet dat je geen leuke dingen meer kunt doen! Het blijft nog wel even herfst, dus hoe fijn is het dan om op een vrije zondag de natuur in te gaan en van de mooie kleuren en de heerlijke geuren te genieten!

Als kind gingen wij al vaak naar het bos en nog steeds vind ik het heerlijk om daar regelmatig te wandelen. Toen Fygo nog in de draagzak (of de kinderwagen) wilde, was het wel wat makkelijker en konden we grotere afstanden afleggen. Nu duurt een afstand van een kilometer al een halve dag, omdat Fygo ongeveer alle takken, eikeltjes en bladeren uit het hele bos wil verzamelen en mee naar huis wil nemen. Dat werkt dus niet! 😉 Maar onlangs ontdekten we het kabouterpad! Een uitkomst voor ouders die van het bos houden en kinderen die alleen wandelen te saai vinden.

Wij waren vorige week in Nunspeet, maar je kunt op heel veel verschillende plekken in Nederland een kabouterpad lopen. Eventjes Googelen 🤗.

Bij aankomst kun je voor 5 euro per kind een ‘Kaboutertasje’ kopen. Hier zit een mooie kaboutermuts, een pakje drinken en een zakje koekjes in. Als je wilt kunnen de kinderen ook met rood geschminkte wangen en neus het bos in! In verband met Fygo’s eczeem hebben wij dit achterwege gelaten, maar het zag er bij de andere kindjes zo schattig uit!


Als begeleider (gratis) krijg je ook een tasje met daarin een opdrachtenboekje en materiaal om de opdrachten uit te kunnen voeren, zoals een spiegeltje en touw.

Na afloop mochten we nog gratis een tentoonstelling bezoeken, inclusief een kabouterhut! Erg leuk!


Dus heb je nou nog geen plannen voor aankomend weekend? Als het weer het toelaat, zou ik zeker op zoek naar een kabouterpad bij jullie in de buurt! Veel plezier!


#kabouter #bewegen #weekend #dagjeuit #kabouterbos #kabouterpad #uitje #Kids #bos #puzzelen #activiteit #kinderactiviteit #dagjeweg #herfst #tip #wandelen #kinderen #opdrachten

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

©2020 door Tina deelt. Met trots gemaakt met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now