• Tina Brands

Kaapverdië (Sal)

Het is je vast niet ontgaan, in April waren wij 11 dagen op vakantie naar Sal, één van de Kaapverdische eilanden. Wat was dit een heerlijke vakantie! We hebben zo ontzettend genoten van de quality time met z’n drieën en van het mooie weer! Omdat ik al veel vragen heb gekregen over hoe dit (ei)land is voor een vakantie met kinderen vertel ik je er in deze blogpost meer over!

Sal

Kaapverdië bestaat uit 16 eilanden, waarvan 10 bewoond. Ieder eiland heeft totaal iets anders te bieden. Als je zonder of met wat oudere kinderen gaat, zou ik zeker aanraden om te gaan eiland hoppen. Het liefst ga ik nog eens terug om dit te doen. Wij hebben uiteindelijk voor Sal gekozen omdat dit het makkelijkst was met Fygo. Er gaat een rechtstreekse vlucht die ongeveer 6,5 uur duurt. Op het eiland zelf valt niet heel veel te beleven, maar is heerlijk om tot rust te komen en te genieten van de zon en de prachtige stranden.

Klimaat

Het klimaat op de Kaapverdische eilanden is echt fantastisch. Dit was voor ons één van de grootste redenen om voor Kaapverdië te kiezen. De gemiddelde temperatuur ligt het gehele jaar door tussen de 24 en de 30 graden. Vooral tussen december en juni is er volop zon en is de kans op regen nihil. Dit maakt deze bestemming vooral geschikt voor een winter – of voorjaarsvakantie. Doordat er altijd een windje staat is het heel goed uit te houden. Ik kan me niet herinneren dat er een dag is geweest dat we hebben gezweet. Deze wind kan uiteraard wel gevaarlijk zijn doordat je niet snel doorhebt dat je aan het verbranden bent. Smeer jezelf en je kinderen dus goed in!

Santa Maria

Santa Maria is het meest toeristische dorp van het eiland en rondom dat dorp zijn dan ook veel hotels en resorts te vinden. Santa Maria heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt voor (kleine) kinderen. Er zijn mooie rustige stranden, genoeg restaurantjes en barretjes en een aantal supermarkten waar je o.a. luiers en babyvoeding (wel duur!) kunt kopen.

Afhankelijk van in welk hotel of resort je zit kun je er lopend of met de taxi naartoe. De taxi is erg goedkoop en er zijn er zoveel van dat je er nooit langer dan 5 minuten naar hoeft te zoeken. Je kindje mag gewoon op schoot en ik heb me geen seconde onveilig gevoeld.

Restaurants

De meeste resorts op Sal bieden een all inclusive pakket aan. Vooral met kleine kinderen kan dit erg makkelijk zijn omdat je onbeperkt op ieder tijdstip van de dag kunt eten en drinken. Wij zaten op het Melia Tortuga Beach Resort dat beschikt over 8 verschillende bars/restaurants. Er is dus voor ieder wat wils en het eten wordt daardoor niet eentonig. Wij hebben een appartement op het resort geboekt via HomeAway en hebben daarna los de vlucht geboekt. Hierdoor werd de vakantie een stuk goedkoper. Uiteraard zat hier niet het all inclusive pakket bij in, maar persoonlijk houden wij hier ook niet zo van (je kon dit nog wel los bijboeken bij de receptie, of er zelfs voor kiezen om het bijvoorbeeld voor 1 dagje te doen).

Zelf vinden we het erg leuk om verschillende (niet toeristische) restaurantjes te ontdekken en maken dan altijd gebruik van Tripadvisor. Hierdoor kom je vaak terecht bij de wat meer afgelegen restaurants waar je echt heerlijk kunt eten.

Tip! Als je bij de top 3 van Tripadvisor wilt eten raad ik je wel aan ver van te voren al te reserveren. Helaas hebben wij niet bij de nummer 1 en 2 kunnen eten omdat deze al voor een week vooruit waren volgeboekt.

Wat betreft het eten hebben ze heel veel vis, maar ook veel westers eten. Een goed stuk vlees staat vrijwel op elke kaart en ook hebben we sushi en pizza kunnen eten. Soms hebben ze een speciaal kindermenu, maar als dit niet op de kaart staat en er ook niks anders is dat geschikt is voor je kind dan zijn ze bereid om speciaal iets voor je kind(eren) te maken.

De bevolking

De mensen op Kaapverdië zijn ontzettend vriendelijk en echt dol op kinderen. Het begon al op het vliegveld van Sal. Omdat wij nog geen visum hadden, moesten we die daar nog kopen. Omdat het motto op Kaapverdië ‘No stress’ is ging alles erg langzaam en stond er een lange rij. De kinderen konden hierdoor allemaal lekker even rondrennen, waar ze wel aan toe waren na zo’n lange vlucht. Maar omdat het personeel zag dat wij als ouders het soms minder handig vonden (huilen als ze niet door de poortjes bij de paspoortcontrole mochten rennen, geen deuren open mochten maken of niet op de bagageband mochten klimmen..iets met #assholeparents…), kregen wij voorrang en hadden we alsnog vrij snel ons visum en stond direct daarna de buggy voor ons klaar.

Op het resort en in restaurants deed het personeel spelletjes met Fygo, kwamen ze steeds weer aanzetten met nieuw speelgoed en liepen ze continu naar hem toe om een ‘high five’ of een ‘boks’ te geven. Ook van sommige taxichauffeurs of een willekeurige Kaapverdiaan op straat kreeg hij aandacht. Fygo vond het allemaal prachtig en daardoor konden wij ‘s avonds in een restaurant ook een stuk langer tafelen dan dat we in Nederland zouden doen. Ideaal!

Inentingen en Malaria

Ongeacht de verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor de Kaapverdië aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Wanneer je kind deelneemt aan het Rijksvaccinatieprogramma heeft hij de inenting tegen DTP als het goed is al gehad.

Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen. In het Rijksvaccinatieprogramma krijgen kinderen van 14 maanden deze vaccinatie.

Er komt op de Kaapverdische eilanden wel malaria voor, maar anti-muggenmaatregelen zijn hiervoor voldoende. Het is dus niet nodig om malariatabletten te slikken.


Conclusie

Kaapverdië (in ieder geval Sal) is ontzettend geschikt om met kinderen naartoe op vakantie te gaan! Wij hebben vreselijk genoten en gaan graag nog eens terug naar één van de of meerdere andere eilanden. Hieronder nog even wat extra foto’s om alvast in de stemming te komen als je nú besluit om ook een vakantie naar Kaapverdië te boeken ;).

#sal #Reizen #opreismeteendreumes #santamaria #kaapverdie #vakantie #strand #vliegen

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

©2020 door Tina deelt. Met trots gemaakt met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now