• Tina Brands

Jip’s ritme – 8 maanden

Bijgewerkt: 13 jun 2020

Jip is inmiddels alweer 8 maanden oud, dus is het weer tijd voor een update! Er is namelijk, ten opzichte van de vorige keer, het één en ander veranderd in zijn ritme. In deze blogpost deel ik Jip’s dagschema en vertel ik hoe het nu gaat met eten en slapen.

Dagschema

 08:00 – Eerste fles (210 ml)
 10:00 - Fruithap + vitamine D + water/thee
 10.30 - Naar buiten
 12:15 - Broodje met boter en beleg (groentespread, fruitspread of   
         pindakaas) + water/thee
 13:15 - Fles (180 ml)
 13:45 - Slapen 
 16:00 - Tussendoortje (Biologisch babykoekje/crackertje/maïswafel)
 17:30 - Avondeten 
 19:00 - Laatste fles (210 ml) 
 19:30 - Slapen 


Voeding

Het eten gaat inmiddels heel goed. Qua fruit lust Jip tot nu toe eigenlijk alles en ook qua groenten gaat bijna alles er wel in (behalve rode bietjes!). We willen binnenkort starten met vlees en vis toevoegen aan de maaltijden, maar eerst zijn we nog aan het oefenen met wat grovere stukjes. Tot vorige week pureerde ik alles nog helemaal fijn in de blender. Inmiddels ben ik overgegaan op de staafmixer, en zorg ik dat de hapjes een wat grovere structuur hebben. Brood eten gaat heel erg goed, maar hapjes met stukjes erin is nog niet echt een succes. Ik denk dat dat gewoon een kwestie van wennen is (hij verwacht geen stukjes in de avondmaaltijd, dus slikt het te snel door). Wat betreft flesvoeding zitten we nu dus op 3 voedingen. Ik twijfel nog wel over de hoeveelheid, want volgens mij krijgt Jip best veel. Maar hij drinkt de flessen met gemak leeg, dus blijkbaar heeft hij er ook nog behoefte aan. Dit kijken we dus nog heel even aan en laten we voorlopig zo. Naast de flessen melk, oefenen we ook met water en thee. Jip drinkt en lust dit wel, maar het zijn nog geen enorme hoeveelheden. Ook hier oefenen we dus lekker mee door!


Slapen

Het slapen gaat steeds beter. De nachten gaan sowieso al heel lang goed. Rond 19.30 uur gaat Jip naar bed en rond 08.00 uur de volgende dag is hij wakker. Heel af en toe vraagt hij ‘s nachts nog om een speentje, maar dat is zeker niet elke nacht zo! Heel fijn dus! Overdag blijft het slapen een ‘dingetje”. Hoezeer we ook proberen zoveel mogelijk rust, ritme en regelmaat te creëren, het blijft lastig met een peuter die ook behoefte heeft om even buiten uit te razen. Daarnaast ben ik er ook gewoon niet voor gemaakt om de hele dag binnen te zitten omdat mijn baby moet slapen. Vaak gaan we dus ‘s ochtends op pad en hoop ik dat Jip in de kinderwagen slaapt. 9 van de 10 keer gebeurt dit helaas niet. Om die reden leggen we hem ‘s middags wel altijd op bed. Tegen 14.00 uur gaat hij naar bed en dan is het altijd spannend wat hij gaat doen. Soms slaapt hij helemaal niet, soms 20 minuten, maar steeds vaker ook ineens 2 uur. Aangezien hij de nachten altijd goed slaapt, maak ik me hier verder ook niet druk om. Dat Jip dan rond het avondeten wat (of extreem ;-)) humeurig is, dat neem ik dan maar voor lief! Uit ervaring weet ik dat het ooit wel weer goedkomt haha! Hoe vaak en hoelang slapen jullie kindjes nog overdag?

#voeding #fles #flesvoeding #jip #dagritme #Jipsritme #8maanden #water #planning #ritme #eetritme #babyvoeding #slapen #baby #thee #tussendoortjes #slaapritme

3 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

©2020 door Tina deelt. Met trots gemaakt met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now