• Tina Brands

Jip’s ritme – 4,5ᵉ maand

Bijgewerkt: 13 jun 2020

Vorig jaar leek het of er (alweer) een babyboom gaande was op Instagram. Er waren onwijs veel meiden zwanger en daardoor zijn er ook weer heel veel leuke, lieve, schattige baby’tjes bijgekomen! Zo leuk! Omdat die kindjes nu allemaal ongeveer dezelfde leeftijd hebben als Jip, heb ik al meerdere keren de vraag gehad wat nu zijn ritme is. Qua slapen hebben we nog niet echt een goed ritme te pakken en qua voedingen verandert het ook nog wel eens. Maar ik zal in deze blogpost het huidige ritme van Jip met jullie delen!

Dagschema

 08:00 – Eerste fles (210 ml)
 10:30  (poging tot) Slapen
 12:00Fles (210 ml)
 14:00  (poging tot) Slapen
 16:00Fles (210 ml)
 18:00 – Groentehapje
 20:00 – Laatste fles (210 ml)
 20:30 – Slapen 

Op de opvang heeft Jip een ander ritme, omdat we dan de eerste fles al een stuk eerder moeten geven. Alles schuift dan wat naar voren, maar proberen we wel het groentehapje en de laatste fles weer volgens ons eigen ritme te geven.


Voeding

Jip zit nu dus op 4 flessen per dag van 210 ml en 7 schepjes ( of ‘kliks’ met Philley) melkpoeder. Deze drinkt hij met gemak leeg en daarom zijn we sinds kort begonnen met groentehapjes. Helaas gaan de hapjes bij Jip een stuk moeilijker dan bij Fygo. Bij ieder inimini-hapje begint hij al te kokhalzen en soms geeft hij zelfs over. Gisteren heb ik geprobeerd een heel klein beetje water toe te voegen aan de gestoomde worteltjes en heb deze vervolgens met de blender gepureerd. Door de toevoeging van water wordt de structuur nóg fijner en dit lijkt gelukkig te werken. We oefenen gewoon lekker door, het heten niet voor niks ‘oefenhapjes’.

Zodra de groentehapjes goed gaan en Jip meerdere soorten groenten lekker vindt, gaan we (pas) starten met de fruithapjes. Benieuwd naar hoe je het beste kunt starten met groente- en/of fruithapjes? Lees dan mijn blog Het eerste vaste hapje.


Slapen

De nachten gaan gelukkig heel goed, Jip slaapt steeds vaker het klokje rond. Helaas wordt hij zo af en toe (tussen 05.00 en 07.00) nog wel wakker voor een speentje, maar ik denk dat wij hiermee zeker niet mogen klagen ;-). Overdag is het een ander verhaal. Met Fygo waren de slaapjes overdag een stuk makkelijker te organiseren. Nu hebben we nog een peuter rondlopen die al een bepaald ritme heeft die we niet zomaar kunnen wijzigen. In het begin sliep Jip nog wel in de kinderwagen als we de deur uitgingen, maar dat wordt nu ook steeds minder. We merken dat hij eigenlijk alleen slaapt als hij echt op bed ligt. En dat is lastig als Fygo per se naar buiten wil en je ook doorhebt dat hij inderdaad even zijn energie kwijt moet.

“Gelukkig” lijkt het middagslaapje van Fygo sinds kort ook verleden tijd en zijn we dus iets flexibeler met wanneer we naar buiten kunnen. Sinds vorige week proberen we Jip dan ook zoveel mogelijk rond 10.30 uur en rond 14.00 uur op bed te leggen. Of en hoelang hij dan slaapt verschilt per dag. Maar goed.. vandaag valt dit plan alweer in duigen omdat ik om 11.00 uur met een vriendin in een café heb afgesproken om thee te drinken. Op zulke momenten is het gewoon keihard duimen dat Jip door het geroezemoes toch in de kinderwagen in slaap valt!


Hoe doen jullie dat?

Hoe doen jullie dat, als je met meerdere ritmes te maken hebt? Houd jij je aan een heel strak schema en moeten vrienden en familie zich maar aan jouw schema aanpassen? Laat je dat hele ritme en regelmaat bij een volgend kindje gewoon volledig varen? Of heb je een goede tussenweg? In geval van dat laatste, let me know! Ik ben heel benieuwd en kan wel wat tips gebruiken.


#flesvoeding #voorbeeld #dagritme #flessen #eerstehapjes #ritme #schema #baby #hapje #jippiespam #groentehapje #dagschema

4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

©2020 door Tina deelt. Met trots gemaakt met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now