• Tina Brands

Invisalign – Dé onzichtbare beugel voor 18+

Naar aanleiding van mijn blogpost over de Invisalign beugel kreeg ik, naast heel veel leuke reacties, ook veel vraag naar het delen van extra tips en mijn redenen waarom ik voor een doorzichtige beugel heb gekozen, en niet voor een ‘normale’ beugel.

Voor de twijfelaars onder ons zet ik mijn ervaringen, de voordelen en wat extra tips nog even op een rijtje!

Onzichtbaar

Helaas wordt een beugel nog steeds geassocieerd met de puberteit. Veel pubers dragen een beugel, veelal omdat dit noodzakelijk is voor het gebit. Wanneer je volwassen bent is het dragen van een beugel in de meeste gevallen niet meer noodzakelijk, maar soms wel wenselijk. Echter zien de meeste volwassenen, net als ik, het niet zitten om met een opvallende beugel rond te lopen. De Invisalign beugel biedt dan echt uitkomst! Er zijn genoeg mensen die mij tijdens mijn beugelperiode hebben gezien maar nooit hebben geweten dat ik een beugel droeg. Alleen als je heel dichtbij iemand staat of als ze er vanaf weten, zien ze de beugel zitten.

Praktisch

Persoonlijk vind ik deze beugel redelijk praktisch. Oké, ik zal niet ontkennen dat het in het begin wat lastig is dat je bij (bijna) alles wat je eet of drinkt de beugel even uit moet doen, maar hier krijg je al snel zoveel handigheid in dat het echt een gewoonte wordt. Het uit kunnen doen van de beugel heeft ook voordelen. Wanneer je bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek of bruiloft hebt, wil je je beugel misschien liever even niet dragen. Dit is dan ook geen probleem! Zodra je er weer aan toe bent, doe je hem gewoon weer in. Zonder dat er een specialist bij aan te pas hoeft te komen! Ideaal toch?!

Wat ik nog meer erg handig en vooral ook leuk vind, is dat je vanaf het begin al kunt zien hoe je tanden gaan staan en dat je alle beugels direct meekrijgt. Je kunt ze dus zelf wisselen zonder eerst een afspraak bij een tandarts of orthodontist te hoeven maken, én je kunt jezelf verlekkeren met het prachtige eindresultaat dat op je zit te wachten! Je ziet dus meteen waar je het voor doet!

Voor wie

Helaas is de beugel niet voor iedereen geschikt. Wanneer je bijvoorbeeld erg scheve tanden of een extreme overbeet hebt, dan zal het helaas niet mogelijk zijn om dit op te lossen met een Invisalign beugel. Echter, wanneer je een kleine tot middelgrote correctie nodig hebt én je tandvlees is gezond, dan is de beugel geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar (meisjes vanaf 16 jaar). Ben je 60+ maar heb je nog een gezond gebit? Ook dan kun je dus nog voor je droomgebit gaan! Maak gewoon eens een afspraak met je tandarts, een orthodontist of een gespecialiseerde kliniek.

Tips

Met onderstaande tips wordt het gebruik van de Invisalign beugel een feestje en een eitje!

  1. Wanneer je een klein (make-up)tasje, een klein spiegeltje, een reistandenborstel en een aantal mini tubes tandpasta koopt, dan kun je dit makkelijk in je tas stoppen zodat je altijd en overal kunt zorgen voor een schoon gebit.

  2. Je kunt de Invisalign beugel reinigen met kunstgebitreiniger (bruistabletten, heel fascinerend).

  3. Vaak kun je aan het begin van een nieuw setje bitjes een beetje last krijgen doordat deze dan nog erg strak zitten en extra druk geven op je gebit. Omdat je voor het wisselen geen afspraak hoeft te maken met een tandarts of orthodontist, kun je zelf bepalen wanneer het wisselmoment plaats gaat vinden. Ik koos ervoor om vlak voor het slapen gaan de nieuwe bitjes in te doen. Omdat je slaapt merk je amper wat van de druk op je tanden! Heb je de volgende dag een belangrijke dag en ben je toch bang dat je er last van krijgt? Stel het wisselen dan gewoon een dag uit!

  4. Wanneer je dorst hebt maar geen zin hebt om de beugel uit te doen, drink dan gewoon water! Het drinken van water kan helemaal geen kwaad en het is ook nog eens hartstikke gezond! Je wordt dus meteen een handje geholpen met het creëren (of voortzetten) van een gezonde lifestyle ;).

Voordelen

Tenslotte nog even alle voordelen op een rij:

  1. De beugel is niet goed zichtbaar en daardoor zeer geschikt voor volwassenen

  2. Het ‘plaatsen’ van de beugel is pijnloos

  3. Je ziet van tevoren precies wat het eindresultaat gaat zijn

  4. Je krijgt alle bitjes in één keer mee dus je kunt zelf de volgende stap zetten zonder iedere keer weer naar de tandarts/orthodontist te hoeven

  5. Je ziet sneller resultaat dan bij een ‘gewone’ beugel

  6. Bij een speciale gelegenheid (bijvoorbeeld een bruiloft of sollicitatie) kun je de beugel eventueel een tijdje uit laten ( doe dit echter niet te vaak, dit vertraagt het proces)

Overtuigd?

Ben jij nu ook overtuigd en zie je een onzichtbare beugel helemaal zitten? Kijk dan eens op het platform idealbody.nl! Hier vind je alle ins en outs over de Invisalign beugel én binnenkort zal daar meer informatie te vinden zijn over de verschillende klinieken die de beugel aanbieden.

Deel ook!

Ik zou het ontzettend leuk vinden wanneer je over een tijdje een ‘voor’ en ‘na’ foto deelt in de reacties of op social media met de hashtag #tinadeeltinvisalign! En oja, vergeet me niet te taggen!

#Ervaring #review #facing #beugel #idealbody #Tips #volwassenbeugel #Advertorial #Mijnervaring #Beugelvoorvolwassenen #Voordelen #tandarts #doorzichtigebeugel #invisalign #Bitjes #tandheelkunde #Invisalignbeugel

6 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

©2020 door Tina deelt. Met trots gemaakt met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now