• Tina Brands

Bullet journaling

Het is een enorme hype onder de control freaks, perfectionisten en/of creatievelingen onder ons; bullet journaling! Ik heb al een hele tijd een bullet journal op mijn ‘To buy list’ staan, maar omdat ik een tijd geleden doordraaide in het bijhouden van lijstjes, heb ik het kopen hiervan nog maar even uitgesteld 😉.

Inmiddels heb ik een betere balans kunnen vinden en maak ik bijvoorbeeld alleen nog maar to do lijstjes als mijn hoofd echt overloopt. In zo’n situatie maak ik ze dan ook alleen nog maar per week in plaats van per dag. Zo heb ik een week de tijd om de taken uit te voeren die op het lijstje staan en voel ik veel minder druk dan wanneer ik dagelijks een lijstje zie liggen met dingen die ik nog ‘moet’ doen.

Omdat ik naast het lezen van boeken op mijn e-reader de behoefte had om ook nog creatief bezig te zijn om tot rust te komen én mijn hoofd leeg te maken, heb ik onlangs toch een bullet journal aangeschaft.

Wat is een bullet journal

Een bullet journal is eigenlijk niets meer dan een notitieboek (in welke vorm dan ook). Echter is het in een notitieboek met puntjes (bullets) heel makkelijk om bijvoorbeeld recht te schrijven, te tekenen of lijnen te trekken. In een bullet journal kun je eigenlijk van alles kwijt; je agenda, to do lijstjes, verjaardagen, adressen, vakantielijstjes, week-, maand- of jaarplanningen, je bucketlist, gewoonte trackers, financiële overzichten, landen die je nog wilt bezoeken, je favoriete babynamen, kadowensen, etc.

Kortom, alles wat je normaal in je hoofd onthoudt, overal op losse blaadjes door je huis laat slingeren of op verschillende plekken op je computer of telefoon bewaart kun je in 1 boek verzamelen. Ideaal!

Via deze link vind je inspiratie voor je eigen bullet journal.

Tips en inspiratie gevraagd

Ik schrijf deze blogpost omdat ik zelf nog een leek ben en wel wat inspiratie kan gebruiken. Uiteraard heb ik al flink wat uurtjes zitten scrollen door Instagram, Pinterest en bovenstaande link, maar ik vind het veel leuker om van jullie tips te ontvangen! Dus ben jij al een ervaren ‘journaler’ of heb je juist door deze blogpost besloten om binnenkort ook te beginnen? Deel dan jouw creaties, tips of ideeën met me via een reactie onderaan deze blogpost of via één van mijn social media kanalen!

Thanks en happy journaling!

Ps. Stickers, tape en sjablonen via AliExpress zijn al onderweg! 😉

#creatief #ontspannen #bullets #mylovelynotebook #bulletjournal #gevraagd #ontspanning #Tips #tekenen #journaling #mindfulness #bulletjournaling #bulletdagboek #inspiratie #mindful #schrijven

0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

©2020 door Tina deelt. Met trots gemaakt met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now