• Tina Brands

Boeken top 3 – December

Sinds de vorige Boeken top 3 heb ik niet zoveel boeken gelezen als dat ik normaal doe. Ik heb namelijk dit keer wel een stuk of 4 boeken weer verwijderd van mijn e-reader. Ik kwam er gewoon niet doorheen. Het komt niet vaak voor dat ik echt opgeef, maar ik vond het gewoon zonde van mijn tijd en had zin in het lezen van echt goede boeken. In deze blogpost vind je de top 3 van boeken die ik de afgelopen maand wel kon waarderen.

1. IV – Arjen Lubach

In deze ijzingwekkende thriller gaat Elsa op zoek naar de moordenaar van haar vader. Ze komt tot de ontdekking dat hij op het spoor was van de ontrafeling van een groot staatsgeheim. Als blijkt dat Elsa zelf wordt verdacht van de moord, volgt er een bloedstollende achtervolging van 24 uur door Amsterdam, via de duinen bij Heemskerk naar Zuid-Frankrijk. Wie heeft haar erin geluisd? Wat hebben de geschriften van Cicero ermee te maken? En wie is toch de mysterieuze Vier?

Na het lezen van de eerste bladzijde zat ik al helemaal in het boek. Dit is nou echt zo’n boek die je in één ruk uit wilt lezen. Dat heb ik niet gedaan hoor. Mijn lees-statistieken geven aan dat ik er 3 uur over heb gedaan. Buiten de vakanties om lees ik eigenlijk nooit zo lang achter elkaar. Maar wat een heerlijk spannend boek! In de boeken top 3 van augustus schreef ik al dat ik de schrijfstijl van Arjen Lubach zo leuk vind. Ik was dus erg benieuwd naar dit boek. Dit is een heel ander genre en ik vond dit boek eigenlijk nóg beter. Heb je zin in een spannende thriller? Dan zou ik dit boek zeker eens proberen!

2. Levenslang in Thailand – Pedro Ruijzing & Henk de Kleine

Dit boek vertelt het huiveringwekkende verhaal van Pedro Ruijzing, die in 1995 in Thailand ter dood veroordeeld werd voor heroïnesmokkel. Door schuld te bekennen werd zijn straf omgezet in levenslang. In de Thaise gevangenis zijn de omstandigheden erbarmelijk. Met vierentwintig medegevangen in één cel heeft Pedro slechts één levensdoel: overleven. Dat lukt hem alleen door zich aan te passen aan de heersende corruptie. Alles is te koop, van goederen tot privileges, mits je het juiste bedrag neerlegt. Dankzij bemiddeling van een Nederlandse vrouw lukt het Pedro contact te onderhouden met het thuisfronten en een groeiende sympathiserende Nederlanders voor hem van levensbelang. Langzaam leert hij het idee te accepteren dat hij hier zijn hele leven zal moeten blijven, te midden van junks, dealers en corrupte bewakers. In 2004 krijgt Pedro onverwacht gratie. Na een bestaan van negen jaar in de hel op aarde keert hij terug naar Nederland.

Ik vond dit niet per se een heel goed boek, maar wel een heel indrukwekkend boek. Man, wat heftig als je door een dom ‘foutje’ zo lang in de gevangenis terecht komt. En niet zomaar een gevangenis, een Thaise gevangenis waarin je in zeer beroerde omstandigheden moet overleven. Brr, ik moet er niet aan denken om daar zo lang te zitten. Heel veel respect voor Pedro. Hij heeft zijn lesje wel geleerd.

3. Het meisje op de weg – Michael Berg

Psychologe Anne Givernaud woont samen met haar nieuwe vriend Guido op een afgelegen plek in Zuidwest-Frankrijk. Op een avond ligt er voor hun huis een onbekend meisje op de weg. Ze bieden haar een bed aan voor de nacht. De volgende dag is de woonkamer een ravage en zijn Guido en het meisje verdwenen. Wanneer de politie Guido verdenkt van moord, beseft Anne pas hoe weinig ze over haar nieuwe vriend weet.

Weer een fijne thriller. Dit boek heeft een spannende verhaallijn en een goed plot. Ik heb inmiddels alweer een aantal andere boeken van deze schrijver gedownload, dat zegt neem ik aan wel wat!

#Top3 #kobo #boeken #Tips #Boekentips #IV #december #boekentop3 #boekentip #levenslanginthailand #Hetmeisjeopdeweg #ArjenLubach #ereader #koboplus

0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

©2020 door Tina deelt. Met trots gemaakt met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now