• Tina Brands

Boeken top 3 – Augustus 2017

In mei kocht ik van mijn verjaardagsgeld een e-reader. Iets wat ik echt al veel eerder had moeten doen! Sinds dat moment lees ik zo’n 8 tot 10 boeken per maand en ik vind het heerlijk! Ik lees iedere dag, al is het soms maar een half uurtje. Omdat ik nu zoveel lees heb ik een Kobo Plus e-book abonnement afgesloten waarbij ik onbeperkt boeken kan lezen. Het leuke hieraan is dat je ook boeken leest die je normaal gesproken niet zo snel zou kiezen. Vanaf nu zal ik eens in de zoveel tijd mijn top 3 favoriete boeken van de afgelopen periode moet jullie delen. In deze blogpost deel ik mijn top 3 van de maand augustus.

1 – Lion

Met stip op nummer 1 staat Lion (Mijn lange weg naar huis) van Saroo Brierley. Het verhaal gaat over een vijfjarig jongetje uit India dat op een station, vlakbij zijn woonplaats, zijn broer kwijtraakt. Om hem te zoeken stapt hij in een trein maar raakt per ongeluk opgesloten. Na een lange treinrit komt hij uit in Calcutta. Zonder zijn familie en zonder te weten hoe het dorp heet waar hij vandaan komt, zwerft hij wekenlang door de straten van de grote stad tot hij wordt opgenomen door een weeshuis. Ook daar weten ze zijn familie niet op te sporen en uiteindelijk wordt Saroo geadopteerd door een Australisch echtpaar bij wie hij gelukkig opgroeit. Wanneer Saroo bijna dertig is, en de technologie zo veel verder is dan toen, gaat hij met behulp van Google Earth op zoek naar het station waar hij al die jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Elke avond bekijkt hij urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, tot hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India om te kijken of hij zijn familie weer terug kan vinden.

Ik vond het een ontzettend aangrijpend en ontroerend verhaal waardoor ik het boek echt niet weg kon leggen. Na het lezen van het boek hebben we de film gekeken. Ook dit is een echte aanrader!

2 – Magnus


Om eerlijk te zijn moest ik er in het begin wel een beetje inkomen, maar toch bleef ik lezen omdat Arjen zo’n lekkere schrijfstijl heeft. Ik heb vaak moeten lachen en het is gewoon een boek dat heel erg lekker wegleest.

3 – Je ogen verraden je


Ik huil niet vaak bij films of boeken, maar bij dit boek heb ik het niet droog kunnen houden. Wat een heftig en indrukwekkend verhaal. Ik vind het erg knap hoe Steven dit onder woorden heeft weten te brengen en ik heb heel veel respect voor de schrijver en tevens het slachtoffer.

Tips?


Fijne zondag!

#favorieten #Top3 #boeken #ebooks #vrijetijd #lezen #ereader

0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

©2020 door Tina deelt. Met trots gemaakt met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now