• Tina Brands

BilliesBox – Wasbare billendoekjes

Bijgewerkt: 13 jun 2020

Tijdens de Negenmaandenbeurs heb ik mij uitgebreid laten informeren over wasbare luiers. Helaas kan het voor ons financieel niet meer uit (ervan uitgaande dat we nog ongeveer 2 tot 2,5 jaar luiers nodig hebben). Omdat het om een investering van een paar honderd euro gaat, heb ik er met toch wel een beetje pijn in mijn hart voor moeten kiezen om bij de wegwerpluiers te blijven. Maar! Bij het verschonen van je baby gebruik je ook meeeega veel billendoekjes (ik gebruikte al wel alleen nog maar WaterWipes en Neutral babydoekjes, maar ook die zijn uiteindelijk niet goed voor het milieu), en daar kon ik wél wat aan doen! Sinds februari gebruik ik de wasbare billendoekjes uit de BilliesBox (#nospon!). Naast dat ik hiermee heel veel geld bespaar (ongeveer €500!), is het ook nog eens veel beter voor het milieu én voor Jip’s huidje. In deze blogpost deel ik mijn ervaring met de wasbare billendoekjes van BilliesBox.


De doekjes

De BilliesBox is er in twee kleuren (blauw en wit) en daarbij kun je kiezen uit 2 geuren lotion (kamille en lavendel). De lotion hoef je niet per se te gebruiken, maar het is goed te weten dat deze lotion speciaal is ontwikkeld voor de tere babyhuid. Zo bevat het geen alcohol, geen kleurstoffen, geen parabenen, geen chemische conserveringsmiddelen en geen zeep. De doekjes hebben een zachte en een iets stuggere kant. Ik gebruik meestal voor plasluiers de zachte kant en voor poepluiers de wat stuggere kant.


Het gebruik

BilliesBox geeft zelf de volgende gebruiksinstructie:

Maak de doekjes vochtig met water (houd het doosje onder de kraan) en spuit 2-3 keer de Lotion op een doekje en maak dan de billen schoon.

Ik gebruik de lotion alleen als ik Jip’s billen niet volledig schoon krijg. Meestal gebruik ik alleen water. ‘s Ochtends houd ik het doosje met doekjes onder de kraan en doe dan het doosje dicht. Het water trekt in de doekjes en je hebt de hele dag vochtige billendoekjes. Na gebruik doe ik de doekjes in een speciale Wet bag. Deze zakjes zijn er in verschillende kleuren en maten en laten geen geurtjes door. Aan het einde van de dag (of als de zak vol is) gooi je de volledige zak bij de was. De billendoekjes kunnen daarna gewoon in de droger.

Zelf heb ik ook nog extra billendoekjes aangeschaft die in de BilliesBox passen. Zo heb je altijd voldoende voorraad als er een deel vies is of in de was zit.

Kosten

Ik heb de Billiesbox, extra billendoekjes en 2 wetbags met beurskorting op de Negenmaandenbeurs gekocht. In totaal was ik ongeveer €40,00 kwijt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik voor onderweg nog steeds de WaterWipes of Neutral babydoekjes gebruik, maar ik denk dat ik binnenkort een extra BilliesBox aan ga schaffen voor onderweg. (Je kan uiteraard gewoon die van thuis in je tas stoppen, maar ik vind het makkelijker om standaard iets in mijn luiertas te hebben, zodat ik het niet vergeet). Even een snelle rekensom: Een pakje Neutral babydoekjes kost gemiddeld €2,50. Er zitten 63 doekjes in 1 verpakking. Dat is ongeveer €0,04 per doekje. Ik gebruik zo’n 8 billendoekjes per dag (bij een new born is dit veel meer). Dit is €0,32 per dag. €40:€0,32 = 125 dagen. Dus na ongeveer 4 maanden heb je de investering er al uit. En dan hebben we het nog maar over 1 baby en alleen de billen. Je kunt de doekjes namelijk ook als toetendoekjes gebruiken (die je ook ná de luierperiode nog gebruikt!) en bij een volgende baby opnieuw in gebruik nemen. Mega duurzaam dus en ook nog eens heel fijn voor de portemonnee!

Andere merken

Uiteraard zijn er ook andere merken wasbare billendoekjes. Toevallig werd de BilliesBox op de Negenmaandenbeurs aangeboden en gebruikt een vriendin ze ook. Vandaar dat ik voor dit merk heb gekozen en ik ben er heel tevreden over. Mocht jij nou toch fan zijn van een heel ander merk, laat het me dan gerust weten! Ik wil dus nog een setje aanschaffen voor onderweg en sta overal voor open als het op duurzaamheid aankomt :-).


#babydoekjes #wasbarebillendoekjes #nospon #wasbaar #billies #duurzaam #baby #billiesbox #tip #billendoekjes #verschonen #Duurzaamheid

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

©2020 door Tina deelt. Met trots gemaakt met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now