• Tina Brands

Beautyfood: Citroen

Jaaa! Er is weer een nieuwe blogpost! Dit keer ga ik het over citroenen hebben. Vorige week heb ik op het I love Beauty event in Utrecht een workshop Beautyfood gevolgd. Sindsdien drink ik (opnieuw) iedere ochtend een glas lauw water met citroen en rasp ik de schil van de citroen boven mijn bakje havermoutpap.

Soms is het goed om weer even herinnerd te worden aan waarom bepaalde voedingsmiddelen zo goed voor je zijn.

Bijvoorbeeld de citroen! Citroenen zitten bomvol vitamine C en flavonoïden. Dat vitamine C goed voor je is, is natuurlijk algemeen bekend. Het verbetert onze weerstand en helpt daarmee een verkoudheid voorkomen (heel fijn met dit gekke weer). Verder draagt vitamine C bij aan gezonde botten, bloedvaten, huid en tanden. Een nadeel is helaas dat bij het drinken van citroenwater het zuur je tanden juist aan kan tasten. Dit kun je voorkomen door met een rietje te drinken en niet direct na het drinken je tanden te poetsen (wacht minimaal een half uur).

Door iedere ochtend, vóór je ontbijt, een glas lauw water met citroen te drinken kun je een slechte huid tegengaan. Vitamine C helpt namelijk rimpels en oneffenheden te voorkomen of te verminderen. Water met citroen zorgt er ook voor dat het bloed gezuiverd wordt, waardoor je huid er mooier uit komt te zien.

Maar naast dat (water met) citroen je mooier maakt, helpt het je lichaam ook met ontgiften. De vitamine C en flavonoïden ondersteunen namelijk onze darmen, lever, nieren en galblaas. Ze bevorderen het oplossen van nier- en galstenen en ontgiften de lever. Daarnaast is de citroen is ook nog eens een bewezen remedie tegen alle soorten kanker.

Niet alleen het sap van de citroen is gezond, maar ook de schil bevat erg veel vitaminen en voedingsstoffen. Wanneer je de schil wilt gebruiken in of over een gerecht, was deze dan wel even goed af of kies voor een biologische variant.

♫ I wonder how, I wonder why, yesterday you told me ’bout the blue blue sky and all that I can see is just another lemon-tree! ♫

#huid #ontbijt #gezond #beauty #citroen #ontgiften #drankje #lemon

0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

©2020 door Tina deelt. Met trots gemaakt met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now