• Tina Brands

Babyvoeding: zelf maken of toch een potje?


Waarom ik liever geen potjesvoeding geef

Voeding uit potjes bevat onder andere gistextract. Dat is een E-nummer dat niet op die manier op het potje vermeld staat. Gistextract is een smaakversterker dat er voor zorgt dat je wilt blijven eten. Niet zo vreemd dus dat kinderen die potjesvoeding krijgen minder snel verzadigd lijken of zijn. Daarnaast wordt de voeding in potjes gesteriliseerd en gepasteuriseerd om de voeding langer houdbaar te maken. Hierdoor gaan veel belangrijke voedingsstoffen verloren. Wat ik tenslotte nog een nadeel vind van potjesvoeding is dat deze voeding altijd gepureerd is. Dit is natuurlijk wel goed voor baby’s van 4 tot 6 maanden, maar vanaf dan is het verstandig om het voedsel niet meer gepureerd aan je baby te geven. Door je baby kleine stukjes aan te bieden leert hij beter de verschillende structuren te onderscheiden (dit is ook nog eens veel lekkerder dan zo’n vies prakje). Door de stukjes zelf aan te pakken werkt hij ook nog eens aan de oog-handcoördinatie. Bovendien leert hij zo om goed te kauwen (ja, dit kan een baby prima zonder tanden!) zodat hij straks sneller volledig met de pot mee kan eten.

Zelf babyvoeding maken hoeft helemaal geen gedoe te zijn

Het maken van verse babyvoeding hoeft helemaal niet veel tijd te kosten of een gedoe te zijn. Je moet toch voor jezelf koken, dus maak gewoon iets waarvan je een deel aan je kindje kunt geven. Even in de blender, fijnprakken of in stukjes snijden en klaar. Vanaf 1 jaar kunnen kinderen zelfs al volledig met de pot mee eten, dus dan heb je helemaal geen extra werk meer! Heb je geen tijd om te koken? Dan kun je het eten voor je kindje ook op een eerder moment bereiden. Vers bereid eten kun je namelijk tot 2 dagen in de koelkast bewaren. Eventueel kun je zelfs in het weekend een hele hoop eten klaarmaken en in potjes in de vriezer bewaren. Hierdoor gaan er echter wel weer wat voedingsstoffen verloren, maar het is alsnog beter dan voeding uit een potje uit de supermarkt. Ook als je een dagje of weekendje weg gaat kun je het eten prima van te voren bereiden en in een koeltasje meenemen.

Tenslotte is vers eten bereiden een stuk goedkoper dan voor iedere dag een (of misschien zelfs meerdere) potje(s) te kopen. Zo heb je weer meer geld over om leuke dingen te doen of te kopen!

Picture credits

#olvarit #potje #potjesvoeding #versebabyvoeding #vers #babyvoeding #baby #eerstehapjes

0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

©2020 door Tina deelt. Met trots gemaakt met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now