• Tina Brands

Anti-stress smoothie

De meeste moeders (van jonge kinderen) ervaren regelmatig stress. Het is daarom belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen! Naast voldoende rust nemen, leuke dingen doen en zorgen voor ontspanning, is gezonde voeding ook erg belangrijk. In deze smoothie zitten alleen maar ingrediënten die stress helpen verminderen.

Aardbeien, amandelen en chiazaad zijn rijk aan omega-3 vetzuren. Omega-3 helpt onder andere de productie van het stresshormoon cortisol te verminderen. Ook werkt omega-3 als een natuurlijke antidepressiva.

Deze anti-stress smoothie bevat ook spinazie. Spinazie zit boordevol magnesium, dat ervoor zorgt dat in gespannen tijden je spieren en zenuwen ontspannen en dat je bloeddruk op peil blijft.

Daarnaast bevat dit drankje nog honing en banaan. Honing ontspant de zenuwen en kan helpen je beter te laten slapen. Niet voor niks dat vroeger vaak een beker warme melk met honing werd geadviseerd als je slecht sliep. De banaan zorgt ervoor dat kalium , die tijdens stressvolle periodes  snel uit je lichaam verdwijnt, weer wordt aangevuld. Ons lichaam heeft dagelijks kalium nodig voor het goed kunnen functioneren van bijvoorbeeld de hersenen, zenuwen en spieren.

Benodigdheden

 1. Blender

 2. Snijplank

 3. Mes

Ingrediënten (voor 2 glazen)

 1. 250 ml amandelmelk

 2. 250 gram spinazie

 3. 1 banaan

 4. 10 aardbeien

 5. 2 tl honing

 6. 2 tl chiazaad

Bereiding

 1. Snijd alle ingrediënten (waar nodig) klein

 2. Doe de amandelmelk in de blender

 3. Voeg een beetje spinazie toe, zet de blender aan en blijf spinazie toevoegen totdat alles vloeibaar is.

 4. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles tot een mooi glad mengel

 5. Schenk de smoothie in de glazen

 6. Ga zitten en geniet!

#anitstress #chiazaad #aardbeien #healthy #smoothie #recept #stress #sapje #honing #omega3 #spinazie #groenesmoothie #amandelmelk #Kalium #drinken

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

©2020 door Tina deelt. Met trots gemaakt met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now